onsdag 6 juli 2011

Rivning av tak i vardagsrummet

Igår tog H och lillebror K bort resten av taket i vardagsrummet. När jag kom hem från jobbet var allt sågspån paketerat i stora säckar.
Nedan följer bilder av hur taket såg ut innan och efter rivning.
Delar av bjälkarna ska fortsättningsvis vara synliga, dock måste vi isolera lite grann uppåt. Vi har inte bestämt oss för om vi ska låta taket gå längs med bjälkarna eller som nu åt motsatt håll.
På bilderna ser man det som så småningom ska bli golvet på övervåningen. För tillfället ligger det en plastmatta där uppe.

Vi funderar på vilken av dörröppningarna in till vardagsrummet som vi ska stänga igen. Från början var tanken att vi skulle stänga igen den högra dörröppning. När vi öppnade upp väggen mot köket blev känslan en annan och nu är vi osäkra. Det lutar mer och mer åt att vi stänger igen den vänstra dörröppningen.
Som det ser ut nu ser man köket genom den vänstra och hallen genom den högre dörröppningen.
Vinsten med att stänga igen dörröppningen in till köket är en extra vägg i köket. Köket känns dessutom ganska avlångt, vi tror att den känslan skulle minska om man satte igen dörröppningen in till vardagsrummet.
Osäkerheten beror på att genomgången mellan kök och vardagsrum i sådana fall kommer att gå genom hallen.

Idag kittade jag det första fönstret. Kul och kladdigt. Svårt att säga hur resultatet blir, i vilket fall blir det bättre än innan.
Kittet ska torka i fem dygn, därefter ska jag måla fönstret med minst två lager färg.
I helgen ska jag börja ta bort gammalt kitt och färg från de två återstående fönstrena i vardagsrummet.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar